Hotels Rome

Wil je een paar dagen naar Rome en zoek je nog een gezellig hotel? Goedkope-hotels.net heeft een groot aanbod hotels in Rome. Dankzij het uitgebreide aanbod heb je keuze genoeg om het beste en tevens voordeligste hotel voor je reis, weekendje weg of stedentrip te boeken. Gebruik de zoekfilters om jouw ideale hotel in Rome te vinden dat voldoet aan al je persoonlijk wensen. Bekijk vervolgens de overgebleven resultaten met goedkope hotels in Rome en vind de accommodatie die het beste bij jou past!

Rome

Rome is misschien wel de stad met de meest veelzijdige geschiedenis van Europa. Niet alleen is het de hoofdstad van Italië, het is toch vooral ook de hoofdstad van het oude Romeinse Rijk. Er is zoveel van bewaard gebleven en opgegraven dat een stedentrip aan de stad bijna gelijk staat aan een archeologische toertocht.

Toch is de stad nog veel meer dan dat. Denk bijvoorbeeld aan de Spaanse trappen of de trevifontein. Beide zijn gebouwd in de tijd van de Renaissance, toen heel Rome een onderdeel was van het Vaticaan. Het rijk van de Katholieke kerk. Het Vaticaan zelf is overigens ook een must om te bezoeken. Al is het alleen maar om nog een extra land aan je stedentrip toe te kunnen voegen. Officieel is Vaticaanstad namelijk een onafhankelijk gebied.

Romeinse tijd

Veel van de attracties in Rome kun je goed te voet bezoeken. Om echt alles goed te bekijken zul je minimaal twee of drie volle dagen nodig hebben. Een bezoek aan het Forum Romanum of het Palatino alleen al kost je minimaal een paar uur om goed te bekijken. Beiden zijn overigens zeker de moeite waard. Het Palatino is de heuvel waar tijdens het Romeinse Rijk, alle rijke Romeinen hun villa`s bouwden. Bekende namen die hier hun optrekje hadden zijn bijvoorbeeld Julius Ceasar en Cicero.

Colloseum

Verder kan het Colloseum natuurlijk niet ontbreken. Het is indrukwekkend om door de zuilengangen te lopen waar vroeger de gevangenen doorheen werden geleid om opgegeten te worden door wilde dieren. Of waar de gladiatoren door heen liepen, terwijl ze al in gedachten bij hun naderende gevecht op leven en dood waren. In het Colloseum werden de Romeinse spelen voor het volk gehouden. Daarbij ging het er zeker niet zachtzinnig aan toe. Een kruis op het podium herinnert aan de vele christenen die hier werden terechtgesteld.

Culinair

Rome is een stad die niet duur hoeft te zijn als je maar goed kijkt waar je een hotel boekt of uit eten gaat. Uiteraard kun je jezelf hier te goed doen bij de vele pizzeria`s die de stad rijk is. Verder heb je natuurlijk een uitgebreide keuze uit vele soorten pasta`s. Wil je het liever wat anders dan kun je ook terecht bij de vele internationale restaurants die de stad rijk is. De goedkopere restaurants kun je logischerwijs vooral aan de rand van het centrum vinden, zoals bijvoorbeeld in de buurt van Station Terminus, het centrale station van Rome.

Coliseum, Italy
white concrete building with water fountain