Hotels Praag

Praag is absolute een aanrader voor een stedentrip. De hoofdstad van Tsjechië heeft alles te bieden op het gebied van kunst en cultuur. Praag behoort tot één van de mooiste steden van de wereld en ademt een sfeer uit die je nooit zult vergeten. Een stedentrip of weekendje naar Praag is een uitstekende mogelijkheid om in korte tijd de vele historische bezienswaardigheden te ontdekken, lekker te gaan winkelen of los gaan in het Praagse uitgaansleven.

 

Bezienswaardigheden Praag

De Tsjechische hoofdstad Praag wordt in de volksmond de ‘Gouden Stad’ genoemd. Deze bijnaam heeft Praag vooral te danken aan het indrukwekkende stadscentrum. De binnenstad staat dan ook als geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Een aantal van de vele bezienswaardigheden zijn de Sint-Vitus kathedraal en de Karelsbrug.
Deze brug is maar liefst 500 meter lang en alleen te voet over te steken. De brug heeft prachtige torens en vele beelden die op zichzelf al een bezienswaardigheid zijn.

 

Uitgaan en winkelen in Praag

Ook kun je prima winkelen in Praag in de vele winkeltjes die te vinden zijn in deze heerlijke stad. Je vindt er vele internationale bekende winkelketens en volop lokale winkeltjes. Breng eens een bezoekje aan een van de vele kristalwinkels. De meeste winkels in de stad Praag zijn van ’s ochtends vroeg tot late in de avond open.
Ook s’avonds is het nog volop genieten in Praag. Het uitgaansleven bied voor een ieder wel wat. Je kunt relaxen in de vele bars en discotheken die Praag rijk is. Waag eens een gokje in het casico of bezoek een film in één van de bioscopen.
 

Tip

Een leuke manier om de sfeervolle oude stad van Praag te verkennen is met de paardenkoets. Het beste moment van de dag om dit te doen is net na zonsondergang, als de verlichting in de straten aan is gegaan, waardoor het centrum een sprookjesachtige uitstraling krijgt.
multicolored city skyline at daytime
white and brown boat on river near brown concrete building during daytime