Hotels Parijs

Zoek je een leuk en gezellig hotel in Parijs? Goedkope-hotels.net heeft een uitgebreid aanbod hotels in Parijs voor je geselecteerd. Dankzij het grote aanbod heb je keuze genoeg om het beste en tevens voordeligste hotel voor je reis, weekendje weg of stedentrip naar Parijs te boeken. Gebruik de zoekfilters om jouw ideale hotel in Parijs te vinden dat voldoet aan al je persoonlijk wensen. Bekijk vervolgens de overgebleven resultaten met goedkope hotels in Parijs en vind de accommodatie die het beste bij jou past!

Parijs

Parijs wordt ook wel de stad van de liefde genoemd. De hoofdstad van Frankrijk is namelijk geliefd onder stelletjes om er romantisch op uit te trekken. Toch is het wel belangrijk om trip goed voor te bereiden, anders kan de romantiek nog wel eens vies tegenvallen. Maar doe je het goed, dan bestaat de kans dat je spontaan verliefd zal worden op deze stad.

Het leuke van Parijs is dat het romantische plaatje van de Montmartre, met haar stijlvolle oude huizen en de kunstmarkt aan de Seine ook echt kloppen. Het helpt vooral als je daarbij een beetje hulp krijgt van buitenaf en je met lekker weer langs de Seine kunt lopen om alle toeristische attracties rustig te bekijken. Je verplaatsen in Parijs is erg makkelijk. Je kunt overal de metro nemen om van de ene plek naar de andere te gaan. Lopen kan ook, maar de stad is erg groot dus bereid je daar goed op voor.

Planning

Het goed plannen van je trip is dan ook handig, zodat je geen grote omwegen maakt om van bijvoorbeeld het Louvre, naar de Eiffeltoren en de Notre Dame te gaan. Daarbij is het slim om niet de gebruikelijke route te volgen, maar te beginnen bij de wat kleinere attracties en de grotere wat meer op het midden of einde van de dag te bezoeken. Het aantal bezoekers kan namelijk erg groot zijn. Vooral bij het Louvre. Het is jammer of een uur van je stedentrip te verdoen met het staan in de wachtrij.

Louvre

Overigens is het Louvre zeker een aanrader om te bezoeken. Zelfs het gebouw op zichzelf is een attractie op zichzelf, met in het midden de raadselachtige glazen piramide waar je ook de ingang vindt. Ben je eenmaal afgedaald tot het museum dan kun je jezelf vergapen aan alle schilderijen die er hangen. Het absolute hoogtepunt is natuurlijk een blik werpen op de Mona Lisa. Overigens valt het schilderij wat grote betreft erg tegen. Minstens net zo leuk is om alle toeristen op de foto te zetten die zich verdringen om een foto van het schilderij te maken.

Eiffeltoren

Een bezoekje aan de Eiffeltoren hoort natuurlijk ook bij een stedentrip naar Parijs. Je hebt hierbij twee opties. Je kunt of alle trappen beklimmen of de lift nemen. Als je een beetje fit bent, dan is het zeker aan te raden om te lopen. Omdat de trap rondom loopt verandert je uitzicht over de stad voortdurend en bovendien is de staalconstructie bijzonder om doorheen te lopen. Je komt regelmatig een plateau tegen waar je even kunt stoppen voor een volgende foto.

Heb je geen zin in alle drukte, maar wil je toch een uitzichtfoto over Parijs? In dat geval kun je ook naar de Tour Montparnasse. Dit is een modern gebouw dat op dezelfde zichtlijn staat als de Eiffeltoren. Voor een paar euro kun je met de lift naar boven en sta je zelfs nog hoger dan op de punt van de Eiffeltoren. Beter kun je het niet krijgen.

Eiffel tower during daytime
Arch de Triomphe