Hotels Milaan

Zoek je een leuk en betaalbaar hotel in Milaan? Goedkope-hotels.net heeft een uitgebreid aanbod hotels in Milaan voor je geselecteerd. Dankzij het grote aanbod heb je keuze genoeg om het beste en tevens voordeligste hotel voor je reis, weekendje weg of stedentrip naar Milaan te boeken. Gebruik de zoekfilters om jouw ideale hotel in Milaan te vinden dat voldoet aan al je persoonlijk wensen. Bekijk vervolgens de overgebleven resultaten met goedkope hotels in Milaan en vind de accommodatie die het beste bij jou past!

Milaan

Milaan is wat grootte betreft de tweede stad van Italië. Het bijzondere van de stad is dat deze echt anders is dan bijvoorbeeld Rome of Napels. Het verschil in cultuur tussen het noorden en het zuiden van Italië zijn wat dat betreft duidelijk voelbaar. Milaan is verder een belangrijke industriestad en staat verder natuurlijk bekend om de mode. Misschien op het eerste oog niet een geweldige plek voor een stedentrip, maar schijn bedriegt.

Mode

Zeker als je op zoek bent naar een dagje uitgebreid winkelen, of winkels bekijken, dan ben je in Milaan aan het juiste adres. Hier vind je niet alleen de bekende ketens, waarvan er trouwens ook een aantal uit Milaan komen, maar ook veel kleinere modezaken. De prijs is er zeker wel naar, maar ook als je budget het niet toelaat is het zeker leuk om een rondje langs alle chique winkels te maken. Met een beetje geluk kun je zelfs nog een bekende acteur langs zien lopen die hier zijn of haar geld aan het opmaken is.

Voetbal

Misschien dat de gemiddelde man hier niet helemaal enthousiast van wordt. In dat geval heeft Milaan ook nog een heel andere kant: voetbal. In de stad vind je twee grote voetbalclubs: Inter Milan en AC Milan. Als beide clubs tegen elkaar spelen dan is dat het gesprek van de dag in de stad. De rivaliteit is namelijk groot. Bijzonder genoeg spelen beide teams wel in het zelfde stadion. Het San Siro. Het is mogelijk om deze voetbaltempel ook te bezoeken. Behalve op wedstrijddagen worden er namelijk stadiontours gehouden waardoor je een uniek kijkje achter de schermen van het stadion kunt krijgen. Verder is er ook nog een museum met veel informatie over de spelers die bij beide clubs hebben gespeeld. Waaronder ook een redelijk aantal Nederlanders.

Koffie

Verder kan een bezoek aan Italië natuurlijk niet zonder eten en drinken. Koffie drinken in Milaan is een absolute must. De Italianen zelf drinken vooral espresso. Wees dus voorzichtig als je een `café` besteld. De kans is namelijk groot dat je het dan met een espresso moet doen. Voor de `normale` koffie bestel je een `café Americano`. Als je het een keer fout doet, doe je het daarna voor eeuwig goed. Maar misschien nog wel beter is om een cappuccino te bestellen. Die komt namelijk ook uit Italië en dat is zeker te merken aan de kwaliteit koffie die je krijgt. Bijzonder genoeg hoef je daarvoor helemaal niet naar een duur restaurants. Zelfs de meest armoedige tent heeft vaak nog wel een goede koffiemachine.

Eten

Bij het eten denk je natuurlijk al snel aan pizza of pasta. Beiden zijn een goede optie. Probeer vooral om een wat kleiner restaurantje te vinden, waar de lokale Milanezen zelf ook naar toe gaan. Dat bevordert de sfeer en drukt de prijs. Wees wel voorzichtig, want niet overal is de prijs wat het lijkt. Soms wordt er `coperto` aan de prijs toegevoegd. Dat zijn de kosten om de tafel te dekken. En ja, dan is de fooi nog niet eens in de prijs meegenomen.

people walking on sidewalk near brown concrete building during daytime
people standing inside building