Hotels Madrid

Wil je een paar dagen naar Madrid en zoek je nog een hotel? Goedkope-hotels.net heeft een groot aanbod hotels in Madrid. Dankzij het uitgebreide aanbod heb je keuze genoeg om het beste en tevens voordeligste hotel voor je reis, weekendje weg of stedentrip te boeken. Gebruik de zoekfilters om jouw ideale hotel in Madrid te vinden dat voldoet aan al je persoonlijk wensen. Bekijk vervolgens de overgebleven resultaten met goedkope hotels in Madrid en vind de accommodatie die het beste bij jou past!

Madrid

Madrid staat ook wel bekend als de Koninklijke stad. Het is de plaats waar de Spaanse regering haar parlement heeft, maar ook de plek waar de Spaanse Koning altijd heeft gewoond en tegenwoordig weer woont. Madrid wordt vaak ook gezien als de tegenhanger van Barcelona. Niet alleen met voetbal, maar ook wat sfeer betreft. Barcelona is de sfeervolle, dwarse stad in Catalonië, waar Madrid de zakelijke hoofdstad is van Spanje. Tot zekere hoogte klopt die tegenstelling, maar Madrid is wel veel meer dan dat.

Wat geschiedenis betreft is Madrid nog een jonge stad. Pas vanaf de tiende eeuw zijn hier mensen gaan wonen. Tegenwoordig is het de woonplaats van drie miljoen Spanjaarden. Een grote metropool dus, maar wel met een toeristenvriendelijk centrum. Op veel plekken komen geen of nauwelijks auto`s en dus kun je vrij makkelijk door de brede straten van de stad lopen. Veel van de toeristenattracties liggen op loopafstand van elkaar en anders kun je de metro pakken. Het meest centrale punt van de stad is de Puerta del Sol. Hiervandaan lopen de meeste routes die interessant zijn voor toeristen.

Palacia Real

Wat bezienswaardigheden betreft is vooral een bezoekje aan het Palacio Real de moeite waard. Dit is het paleis waar de vroegere Spaanse koningen woonden. Onder hen bijvoorbeeld ook Filips V, die koning was van Nederland, voordat de tachtigjarige oorlog begon. De kamers van het paleis zijn heel goed bewaard gebleven en je kunt je er een paar uur lang vergapen aan de ene na de andere kamer die gevuld is met pracht en praal. Van het barokke sierbed van de koning tot aan de balzaal waar de grote feesten werden gehouden.

Prado Museum

Een museum dat zeker de moeite waard is om te bezoeken is het Prado Museum. Dit is het nationale kunstmuseum van Madrid, met daarin schilderijen en beeldhouwwerken vanaf de twaalfde tot de negentiende eeuw. Vooral dus leuk als je geïnteresseerd bent in geschiedenis en cultuur. Het museum bestaat al sinds 1819 en is steeds verder uitgebreid met nieuwe voorwerpen. Om een paar bekende namen te noemen die er hangen. Je vind er onder meer werken van Francisco de Goya, Rembrandt, Monet en Titiaan.

Eten

Aan het einde van de dag kun je tot rust komen in een van de vele restaurants die Madrid rijk is. Het is wel belangrijk om te weten dat de etenstijden in Madrid nogal afwijken van de Nederlandse. De meeste restaurants gaan pas open vanaf zeven uur en dan nog kijken de Spanjaarden je raar aan als je dan al naar binnen loopt. Zelf eten ze pas rond een uur of negen in de avond. Verder eten Spanjaarden hun hoofdmaaltijd aan het einde van de middag, na de siësta en eten ze `s avonds wat lichter. Wil je niet voor een onaangename verrassing komen te staan, dan is het zeker de moeite waard om dit zelf ook eens te proberen.

yellow and red flag hanging on white building
brown framed glass building interior