Hotels Londen

Op zoek naar een leuk en niet te duur hotel in Londen? Goedkope-hotels.net heeft een groot aanbod hotels in Londen in alle prijsklassen. Dankzij het enorme aanbod heb je een ruime keuze om het beste en tevens voordeligste hotel voor je reis, weekendje weg of stedentrip te boeken. Gebruik de zoekfilters om jouw ideale hotel in Londen te vinden dat voldoet aan al je persoonlijk wensen. Bekijk vervolgens de overgebleven resultaten met goedkope hotels in Londen en vind de accommodatie die het beste bij je het meeste aanspreekt!

Londen

Londen is de enorme hoofdstad van Engeland. De stad ligt aan de rivier de Theems en is in omvang net zo groot als de hele Randstad. De stad is zeker de moeite waard om te bezoeken. Dat is namelijk een stuk beter dan om er echt te gaan wonen. De huizenprijzen in de stad horen namelijk bij de hoogste ter wereld.

Dichtbij

Het leuke van Londen is dat je er binnen een uur vliegen vanuit Nederland kunt zijn. Het is zelfs mogelijk om binnen één dag heen en weer te vliegen om zo de stad te bekijken. Toch is Londen een heel andere wereld. Je rijdt er ten eerste aan de linkerkant van de weg en de Britten hebben daarnaast een heel eigen cultuur die niet voor iedereen direct te begrijpen is. Om een paar vooroordelen te noemen: de Britten zijn trots, altijd vriendelijk, tonen geen emotie en hebben een hekel aan Fransen.

Big Ben

Een van de iconen van de stad is natuurlijk de Big Ben. In tegenstelling tot wat je misschien denkt is dit niet de naam van de bekende klokkentoren, maar de naam van de grootste klok in de toren. De toren zelf heet de Eliabeth Tower. Deze toren is onderdeel van Westminster Palace, het parlement van Engeland. Dit gebouw is samen met de klokkentoren te bezoeken en is zeker de moeite waard. Om een indruk te geven. Er zijn meer dan 1100 kamers en duizenden traptreden. Daar kun je jezelf dus wel een dagje in vermaken.

Buckingham Palace

Om nog even bij de paleizen te blijven. Het bekendste exemplaar daarvan is natuurlijk Buckingham Palace. Hier woont de Koningin van Engeland. Een bekende `attractie` van dit paleis is de wisseling van de wacht. De bewakers zijn zeer makkelijk ter herkennen aan hun beroemde zwarte harige muts. Overigens moet de Koningin het wel afleggen tegenover Westminster Palace. Zij heeft namelijk slechts 775 kamers ter beschikking. Daaronder zijn 78 badkamers. Het hele complex is ruim 77000 vierkante meter groot. Ook hier kun je dus rustig een dagje doorbrengen.

Ten slotte is het zeker de moeite waard om een paar van de oude winkelstraten van Londen te bezoeken. Op die manier kun je de sfeer van de stad het beste in je opnemen. Bekende straten om te bezoeken zijn bijvoorbeeld Oxford Street, Regent Street en Bond Street. Hier vind je onder meer de bekende winkelpaleizen en een hele lading luxe hotels.

Rondreizen

Om goed rond te kunnen reizen kun je het beste de metro gebruiken. In het Engels heet die `The Tube`. Er zijn haltes door de hele stad heen en op die manier kun je snel van de ene attractie naar de andere reizen. Verder is het natuurlijk altijd leuk om ook een tochtje met een originele Engelse dubbeldekkerbus te maken.

aerial photography of buses on road between European styled building
London's Eye