Hotels Lissabon

Zoek je een goed en betaalbaar hotel in Lissabon? Goedkope-hotels.net heeft een groot aanbod hotels in Lissabon. Dankzij het uitgebreide aanbod heb je keuze genoeg om het beste en tevens voordeligste hotel voor je reis, weekendje weg of stedentrip te boeken. Gebruik de zoekfilters om jouw ideale hotel in Lissabon te vinden dat voldoet aan al je persoonlijk wensen. Bekijk vervolgens de overgebleven resultaten met goedkope hotels in Lissabon en vind de accommodatie die het beste bij jou past!

Lissabon is de gezellige hoofdstad van Portugal. De stad heeft een roerig verleden, waar helaas niet meer alles van te zien is. Tijdens een grote aardbeving in 1755 werd een flink van de stad namelijk verwoest. Gelukkig is daarna alles weer opgebouwd en zijn er ondanks alles nog vele historische gebouwen te bekijken. Overigens is dat natuurlijk niet de enige reden om een stedentrip naar Lissabon te plannen.

Lissabon

Vanwege alle restaurantjes, cafés en bochtige straatjes is Lissabon namelijk vooral ook een gezellige Zuid-Europese stad. Het leven speelt zich vooral buiten af en de mensen zijn vooral actief in de ochtend en in de avond. `S middags houden veel bewoners hun beroemde siësta, hun middagslaap. De winkels `s middags dan ook dicht, al geld dat niet voor de drukste toeristische gebieden in de zomer. Daar tegenover staat dat de stad ook `s avonds heel actief is. Winkels zijn tot laat open en geheel in Zuid-Europese stijl dineren veel bewoners pas later op de avond.

Torre de Bélem

Een plek die zeker de moeite van het bezoeken waar is, is de Torre de Bélem. Deze toren werd gebouwd aan het begin van de zestiende eeuw ter ere van Vasco de Gama. Deze man is de bekendste ontdekkingsreiziger van Portugal die ondermeer India ontdekte. Hij staat ook symbool voor de korte periode in de vijftiende en zestiende eeuw waarin Portugal het machtigste en rijkste land ter wereld was, met koloniën van Brazilië tot China.

Oceanium

Iets totaal anders is het Oceanário de Lisboa. Het is een van de grootste aquariums ter wereld en werd in 1998 gebouwd voor de wereld expo die toen in Lissabon werd gehouden. Het gebouw bestaat uit een grote centrale tank waar onder meer haaien, roggen en barracuda`s rondzwemmen. De tank bestaat uit twee verdiepingen en is van alle kanten te bekijken. Om het centrale aquarium heen zijn vier gebieden nagemaakt die je kunt bezoeken: De Atlantische Oceaan, de Zuidelijke IJszee, de Indische Oceaan en de Grote Oceaan. Bij elk van de vier is zo goed mogelijk geprobeerd om de omgeving na te maken.

Als je in Lissabon uit eten gaat is de kans erg groot dat je sardientjes op het menu zult aantreffen. Net zoals veel andere soorten vis. Als je `s avonds rond etenstijd door de stad loopt is de kans ook groot dat je de lucht van gebakken vis al van verre kunt ruiken. Hou je niet van vis dan zijn er gelukkig ook genoeg andere gerechten.

Fado

Om je stedentrip in stijl af te sluiten moet je echt naar een fadobar zijn geweest. Dit zijn vaak kleinere cafés die heel druk kunnen zijn. De Fado is de Portugese variant van de Nederlandse volksmuziek en als je een plekje hebt kunnen bemachtigen kun je ongestoord meedeinen op de golven van de Portugese volksmuziek. Met een beetje geluk zingen alle Portugezen nog met de zangers mee ook.

Volkswagen Beetle on road
white concrete arch under blue sky