Hotels Berlijn

Zoek je een leuk hotel in Berlijn? Goedkope-hotels.net heeft een groot aanbod hotels in Berlijn in alle prijsklassen. Dankzij het enorme aanbod heb je een ruime keuze om het beste en tevens voordeligste hotel voor je reis, weekendje weg of stedentrip te boeken. Gebruik de zoekfilters om jouw ideale hotel in Berlijn te vinden dat voldoet aan al je persoonlijk wensen. Bekijk vervolgens de overgebleven resultaten met goedkope hotels in Berlijn en vind de accommodatie die het beste bij je het meeste aanspreekt!

Berlijn

Berlijn is een stad met een zeer rijke geschiedenis. Wat het anders maakt dan veel andere Europese hoofdsteden is dat veel van de geschiedenis nog heel recent is en dat er relatief veel van bewaard is gebleven. Tijdens de koude oorlog tussen 1949 en 1989 was de stad letterlijk verdeeld tussen het Westen en de Sovjet Unie. De IJzeren muur, die eigenlijk van beton was, liep als een litteken door de stad heen en verdeelde die in twee gedeelten. Het resultaat is u waarschijnlijk bekend. De muur viel en de stad werd herenigd. Toch is ook nu, vijfentwintig jaar later, nog genoeg uit die tijd terug te vinden.

Checkpoint Charlie

Bij een bezoek aan de Duitse hoofdstad kan een bezoek aan checkpoint Charlie natuurlijk niet ontbreken. Dit was een van de weinige openingen in de muur waardoor verkeer van de ene kant van Berlijn naar de andere kant kon rijden. De grenscontrole was enorm, vooral aan de Oost-Duitse kant. Veel mensen probeerden namelijk die kant van de stad te ontvluchten om zo naar het kapitalistische West-Duitse deel te ontkomen. Daarvoor grepen ze soms terug op wanhopige manieren, zoals jezelf verstoppen in de achterbank, of in de kofferbak van de auto. Verder zijn er beelden van mensen die uit ramen sprongen die dicht tegen de muur aanstonden en werd er zelfs een tunnel gegraven van honderden meters lang.

The Wall

Een hele mooie manier om dit te beleven is door een bezoek te brengen aan `The Wall`. Dit koepelvormige gebouw ligt schuin tegenover checkpoint Charlie. Binnen is aan de hand van oude foto`s een panorama nagebouwd waarin je in 360 graden om je heen kunt zien hoe de stad er in de koude oorlog uitzag. Van het oude tankstation, tot de tanks langs de muren en mensen die proberen te ontsnappen. Bijna alles is nagemaakt.

Het oude Berlijn

Voor mensen die liever iets van de oude geschiedenis van Berlijn terug willen zien is er helaas wat minder te beleven. Dit komt voornamelijk omdat het grootste gedeelte van de stad is verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het oude stuk dat het beste is bewaard is het gedeelte rond de Brandenburger Tor. Dit loopt van het gedeelte van de Tiergarten tot aan Unter den Linden. De Tor zelf is gebouwd in 1788 en is de enige overgebleven stadspoort van het oude Berlijn. Dat is met een reden. De poort is meer dan 25 meter hoog en meer dan 65 meter breed. Het mooiste is om een wandeling te beginnen op Unter den Linden, de straat volgens af te lopen totdat je onder de Brandenburger Tor doorloopt en dan verder door het Tiergarten park heen te lopen totdat je de Siegessaulle bereikt.

bus and cars on road
needle tower among small buildings