Hotels Barcelona

Zoek je een hotel in Barcelona? Goedkope-hotels.net heeft een uitgebreid aanbod hotels in Barcelona. Dankzij het grote aanbod heb je keuze genoeg om het beste en tevens voordeligste hotel voor je reis, weekendje weg of stedentrip naar Barcelona te boeken. Gebruik de zoekfilters om jouw ideale hotel in Barcelona te vinden dat voldoet aan al je persoonlijk wensen. Bekijk vervolgens de overgebleven resultaten met goedkope hotels in Barcelona en vind de accommodatie die het beste bij jou past!

Barcelona

Barcelona is de hoofdstad van Catalonië, een regio in Spanje met haar eigen cultuur en taal. In Barcelona spreken ze dan ook Catalaans en hebben ze een eigen keuken die ergens tussen de Spaanse en de Franse inzit. De stad is zeker de moeite van een bezoek waard. Zowel vanwege de oude als meer moderne geschiedenis.

De beste tijd

De beste tijd om de stad te bezoeken is afhankelijk van de reden voor je bezoek. Ben je vooral op zoek naar gezelligheid en het eten van tapas en het drinken van bier tot in de late avond, dan is het vooral leuk om in de zomer Barcelona te bezoeken. Ben je echter meer geïnteresseerd in het bezoeken van kerken, musea en parken dan is het voorjaar of najaar de beste tijd. De prijzen zijn dan lager en ook het aantal toeristen ligt dan drastisch lager.

Sagrada Familia

Het gebouw dat je moet zien in Barcelona is de Sagrada Familia. Dit is de nieuwste kathedraal van Europa waar al meer dan honderd jaar aan gebouwd wordt. Zelfs al duurt de bouw nog wel een jaar tien, de kerk werd in 2010 officieel geopend en dus kun je als bezoeker dit moderne wonder aan alle kanten bekijken. Wat deze kerk anders maakt dan alle anderen is om te beginnen de kleur, die is spierwit. Daarnaast heeft Gaudi, de ontwerper, ervoor gekozen om heel veel organische structuren terug te laten komen in de kerk. Het ene gedeelte lijkt daarom moeiteloos over te gaan in het andere.

Parc de la Ciutadelle

Verder is ook het Parc de la Ciutadelle zeker de moeite van het bezichtigen waard. Je vind hier onder meer ook het parlementsgebouw van Barcelona en het `kasteel van de drie draken`. Alleen die naam is al genoeg reden om het gebouw te bekijken. Wat verder mooi is aan het park zijn de uitgebreide fonteinen en watervallen die het park domineren. Het mooiste is om ergens in het park te gaan picknicken terwijl je in de verte mensen voor bij ziet komen die op waterfietsen of kleine bootjes over de plassen in het park varen. Natuurlijk houdt niets je tegen om dit zelf ook uit te proberen.

Restaurants

Uit eten gaan in de stad kan natuurlijk in het centrum. Er zijn vele restaurants aanwezig, met zoals in de meeste grote Europese steden, ongeveer elke keuken die je maar wilt. Om de echte Catalaanse cultuur te ervaren kun je echter het beste de metro pakken naar een buitenwijk van de stad. Op het moment dat je uitstapt kom je in een andere wereld terecht. Hier geen hordes toeristen ,maar alleen de bewoners van de stad zelf. Als je een echte avonturier bent stap je dan een kleine cafetaria binnen en probeer je daar met handen en voeten een maaltijd te bestellen. Succes gegarandeerd.

brown buildings near trees
beige and gray concrete building