Hotels Amsterdam

Zoek je een hotel in Amsterdam? Goedkope-hotels.net heeft een groot aanbod hotels in Amsterdam. Dankzij het uitgebreide aanbod heb je keuze genoeg om het beste en tevens voordeligste hotel voor je reis, weekendje weg of stedentrip te boeken. Gebruik de zoekfilters om jouw ideale hotel in Amsterdam te vinden dat voldoet aan al je persoonlijk wensen. Bekijk vervolgens de overgebleven resultaten met goedkope hotels in Amsterdam en vind de accommodatie die het beste bij jou past!

Amsterdam

Amsterdam is al decennia lang the place to be voor toeristen over de hele wereld. Met attracties als het Anne Frank huis, het Rijksmuseum en natuurlijk de rosse buurt en de vele koffieshops biedt de stad een enorme diversiteit aan alle soorten toeristen. Het is dan ook een unieke plek voor een stedentrip waar je iedere dag een andere dag weer een andere beleving kunt ervaren.

Ook voor de Nederlanders

Bijzonder genoeg is Amsterdam ook voor veel Nederlanders een toeristische attractie. De stad wijkt vooral in de zomer erg af van de gemiddelde Nederlandse plaats vanwege het enorme aantal toeristen dat dan de stad overneemt. De voertaal in die periode is dan bijna net zo veel Nederlands als Engels en op iedere hoek van de straat zie je mensen uit minstens drie werelddelen. Verder is de stad uniek vanwege het zeer grote historische centrum, waarvan het zicht wordt bepaald door de befaamde grachten en de bijbehorende grachtenpanden.

Maar één manier

Als toerist en als bezoeker is er eigenlijk maar één manier om de stad te bekijken. En dat is te voet. Fietsen door de binnenstad is zeker in de zomer niet aan te raden. Ten eerste omdat de menigte gewoon te groot is om fatsoenlijk door het centrum te fietsen en ook vanwege het grote aantal fietsers dat er al rondrijdt. Met de auto de stad in is sowieso geen goed idee. Grote gedeelten van de stad zijn niet toegankelijk met de auto. Bovendien is Amsterdam een van de duurste steden van Europa om te parkeren.

Musea

Wat musea betreft zijn er een aantal die je eigenlijk gezien moet hebben. Zoals bijvoorbeeld het Anne Frank huis, het Rijksmuseum en het Van Gogh museum. Het Anne Frank huis vertelt het verhaal van Anne die als Joods meisje van 12 moest onderduiken in de Tweede Wereldoorlog in het achterhuis. Letterlijk het achterste gedeelte van het huis. Ze werd wereldberoemd vanwege het dagboek dat ze bij hield en waarin ze haar versie van het oorlogsverhaal opschreef. Op een gegeven moment werden ze gepakt en door de Duitsers naar een concentratiekamp afgevoerd. Anne en het grootste gedeelte van haar familie kwamen daar niet meer levend uit.

Rosse buurt

Daar tegenover heb je natuurlijk de rosse buurt en de vele koffieshops. Veel jongeren uit het buitenland komen puur en alleen om die reden naar Amsterdam toe. Het loont zeker de moeite om ook hier een kijkje te nemen. Al is het alleen maar om een goed beeld te krijgen van wat het nu werkelijk is en hoe de buurt er uit ziet. Al met al is Amsterdam een zeer afwisselende stad die zeker de moeite waard is om te bezoeken.

white concrete building near body of water during daytime
white and brown boat