Hoe je de juiste website-template kiest voor je hotel 

Hoe je de juiste website-template kiest voor je hotel 

Als je een hotel runt, is een aantrekkelijke en goed functionerende eigen website essentieel om potentiële gasten aan te trekken. Een belangrijk aspect bij het bouwen van je website is je keuze van de juiste template. Een website-template biedt een basisstructuur en ontwerp voor je site. Gebruik de acht tips en richtlijnen in dit artikel om de juiste website-template voor je hotel te kiezen. 

1. Kies voor responsief ontwerp 

In dit tijdperk van smartphones en tablets is het hebben van een responsieve website absoluut noodzakelijk. Een responsieve website past zich automatisch aan verschillende schermformaten aan, waardoor je hotelwebsite er op alle apparaten goed uitziet en goed werkt. Zorg ervoor dat de template die je kiest responsief is, zodat gasten moeiteloos je website kunnen bekijken, ongeacht of ze een desktopcomputer, laptop, tablet of mobiele telefoon gebruiken. 

Hoe je de juiste website-template kiest voor je hotel 

2. Zorg voor duidelijke navigatiemogelijkheden 

Een intuïtieve en eenvoudige navigatiestructuur is van vitaal belang voor een hotelwebsite. Gasten moeten gemakkelijk door je site kunnen bladeren en de gewenste informatie kunnen vinden. Kies een template met een helder en gestroomlijnd menu dat gemakkelijk toegankelijk is op alle pagina’s van je website. Overweeg ook het opnemen van zoekfunctionaliteit, zodat gasten snel specifieke informatie kunnen vinden, zoals beschikbare kamers of speciale aanbiedingen. 

3. Hou rekening met de mogelijkheid om informatie eenvoudig bij te werken 

Als hotelier wil je je website regelmatig updaten met nieuwe inhoud, zoals foto’s, evenementen, prijzen en beschikbaarheid. Het is essentieel om een template te kiezen die het eenvoudig maakt om informatie bij te werken zonder dat je diepgaande technische kennis nodig hebt. Overweeg een contentmanagementsysteem (CMS) zoals Websitemachine.nl, dat een gebruiksvriendelijke interface biedt om inhoud toe te voegen, te bewerken en te verwijderen. Hiermee kun je zelf de controle over je website behouden en direct wijzigingen aanbrengen wanneer dat nodig is. 

4. Kijk naar de visuele uitstraling 

Een hotelwebsite moet visueel aantrekkelijk zijn om potentiële gasten aan te trekken. Kies een template met een professioneel ogend ontwerp en hoogwaardige afbeeldingen. Overweeg ook de mogelijkheid om foto’s van je hotelkamers, faciliteiten en omgeving op een aantrekkelijke manier te presenteren. Het hebben van een template die aanpasbaar is qua kleurenschema en lettertypen is ook een pluspunt, zodat je het uiterlijk kunt afstemmen op de branding van je hotel. 

Hoe je de juiste website-template kiest voor je hotel 

5. Controleer de klantbeoordelingen en beoordelingen van de template 

Voordat je een definitieve beslissing neemt, is het belangrijk om de klantbeoordelingen en beoordelingen van de website-template te controleren. Zoek naar feedback van andere hoteliers of gebruikers die de template hebben gebruikt. Dit geeft je inzicht in de gebruikerservaring, functionaliteit en eventuele problemen die anderen hebben ondervonden. Je kunt online beoordelingssites, forums of sociale media gebruiken om deze informatie te vinden. Kijk ook naar de ondersteuning en updates die de template-ontwikkelaar biedt, aangezien regelmatige updates belangrijk zijn om ervoor te zorgen dat je website veilig en up-to-date blijft. 

6. Overweeg de benodigde functionaliteiten. 

Bedenk welke functionaliteiten essentieel zijn voor je hotelwebsite. Moet je een online boekingssysteem integreren? Wil je een fotogalerij of een evenementenkalender weergeven? Moet je meertalige ondersteuning hebben? Maak een lijst van de specifieke vereisten die je hebt en controleer of de template deze functionaliteiten biedt. Het is handig om een template te kiezen die al veel van de functies bevat die je nodig hebt, zodat je niet veel extra tijd en geld hoeft te investeren in het aanpassen of toevoegen van functionaliteiten. 

7. Houd rekening met snelheid en prestaties 

De laadsnelheid van je website heeft een directe invloed op de gebruikerservaring en zoekmachineoptimalisatie (SEO). Kies een template die geoptimaliseerd is voor snelheid en prestaties. Te lange laadtijden kunnen ervoor zorgen dat gasten de website verlaten voordat ze zelfs maar een kamer hebben geboekt. Controleer of de template lichtgewicht code heeft, geoptimaliseerde afbeeldingen gebruikt en compatibel is met caching-plugins of andere prestatie verbeterende tools. 

8. Maak gebruik van de proefversie of demoweergave 

Voordat je een definitieve keuze maakt, bekijk je de proefversie of demoweergave van de template. Dit geeft je de mogelijkheid om het uiterlijk, de functionaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van de template uit de eerste hand te ervaren. Test verschillende pagina’s, navigeer door de site en bekijk hoe de template reageert op verschillende apparaten. Zo krijg je een beter idee hoe je hotelwebsite eruit zal zien en zal functioneren met de gekozen template. 

De juiste website-template gekozen? 

Met deze tips en richtlijnen kies je de juiste website-template voor je hotel. Onthoud dat een goed ontworpen en goed functionerende website van groot belang is om potentiële gasten aan te trekken en een positieve indruk achter te laten. Investeer tijd en moeite om de beste template te vinden die past bij de behoeften van je hotel en de verwachtingen van je gasten.